söndag 25 februari 2007

Rapport från bygglokalen och nästa helg behöver vi DIG!

Lördag 24 feb.

Idag var det något färre närvarande i byggis än det varit de senaste helgerna men ändå helt ok. Kanske årsmötet i torsdags krävde sin tribut? Bedömer dock att vi har goda möjligheter att vara klara till säsongstarten den 6 april om det fortsätter som det gjort hittils

Vi har nu beslutat att ge Janusvingarnas en "lightslipning" (600 och uppåt) på ovansidan för att förebygga vidare sprickbildning. Det kräver 2-3 man per vinge, då gör vi det på 3-4 timmar.
Så på lördag den 3 mars efter luftrumsgenomgången (kl 10-11) hoppas vi att så många som möjligt kan stanna kvar för att hjälpa till med detta. I övrigt är statusen ungefär så här:

Janus.
Vingar, mindre gelcoatskador är fixade, i övrigt enligt ovan.
Stabbe skall vaxas.
Kroppen på utsidan är vaxad och klar. Återstår rengöring av huven, fixa slang på urkopplingshandtaget, fixa högtalaren samt slå om GPS-kontakterna.
Pappersarbete.

Bergfalke THK
Vingarna och stabben vaxade och klara.
Kroppen. Lacka färdigt och måla dukskada. Fixa mikrofon-högtalaren. OBS Fixa så instrumenten omgående kommer på kalibrering (Blom - Persson???). Pappersarbete.

LS 4
En vinge klar för vaxning. Den andra rengöres - besiktigas för skador samt vaxas.
Kroppen. Undersidan klar. Cockpit ????. Huv rengöres. Instrumenten har någon skruvat ur för kalibrering men de kalibrerades förra året så det borde inte vara nödvändigt???
Stabbe. Rengöring - besiktning - vaxning.
Pappersarbete

LS 8
En vinge klar, den andra återstår att vaxa undersidan (? den som ligger upp nu). Spetsar rengöring - besiktning - vaxning.
Kroppens utsida vaxad och klar. Stället genomgånget och vissa muttrar/bultar bytta pga korrosion. Cockpit återstår att fixa svanhalsmikrofonen samt se över GPS-installationen.. Det stora jobbet som nu påbörjats är omlackering av gelcoaten på huven (Mikael håller i detta).
Stabbe. Rengöring - besiktning - vaxning.
Pappersarbete

SF 25
När ovanstående är klart. Tills dess FLYG med den!!!!

Benke