tisdag 20 mars 2007

070317 Byggis & Modellhobbymarknad på Arenan

Hej!
I lördags var det flera aktiviteter, bl.a deltog vi på Modellhobbymarknaden i Arenan (10:00-17:30, det blev en lång dag). En tämligen förkyld Palle samt Madde riggade upp klubbens dator med segelflygsimulatorn Condor, pedaler och vår nya joystick. Marcus Sjöberg agerade som 1:e flyglärare för alla intresserade besökare som ville prova på att spaka själva. Klubbens modellflygsimulator Real Flight med tillhöran
de kontroll fick tidvis också jobba. Segelflygfilmen Soaring snurrade kontinuerligt på en TV (det blev några stop+rewind+play under dagen).

Där var det tyvärr mindre besökare än vanligt men vårt bord med bl.a Condor drog till sig en hel del uppmärksamhet.
Den stora grejen vore nog att göra modellflygmässan till en flygsportmässa där alla flygsporter deltager.
Palle gjorde en gigantisk insats genom att hålla i arrangemanget för dagen trots förkylning, tentor och att han skulle hinna med förberedelser för sin 40-årsdag. Stort grattis till Palle som fyllde 40 år i söndags!

En annna storstilad insats gjordes i byggis av Bosse, Daniel och Tommy som tillsammans med undertecknad tog sig an slipningen av Janusvingarna. Jag kan bara säga att dessa gubbar skulle utan vidare platsa som gastarbeiter i slipteamen på Schempp-Hirth eller DG. Oj vilket tempo vi hade! En vinge är i princip klar för vaxning, på den andra återstår lite 800 och 1000 slipning.
Så fort Janusvingarna är vaxade kan vi ta in SF-25:an. I övrigt återstår endast lite småarbeten här och där på huvar, 18-m spetsar mm. Så det ser lovande ut för en säsongstart till påsk! Än finns det dock goda tillfällen att göra sin byggtid på tisdagskvällar och lördagarna den 24:e och 31:e mars.

Kan också meddela att Luftgropen är på väg ut!Postad idag, tisdag - Trolig utdelning är fredag.

Fler bilder finns på:
http://picasaweb.google.com/skovdeflygklubb.gallery/070317ModellhobbymarknadArenanSkVde


Benke (med komplettering av Ulf)