måndag 16 april 2007

LS 8 Knistad Airport
Hej tänkte nämna lite om helgens flygningar. Lördagen bjöd på torrtermik med inversion på 750 meter knappt ingen vind att tala om.. Ett utmärkt väder att rosta av sig. Under lördagen fick vi även besök av Tage från Falköping som kom glidandes i DG-400 landade och pratade lite för att sedan vinscha upp sig och glida hemåt Falköping.
Söndagen bjöd på torrtermik med 1350meter i bas. Under söndagen kom även LS4 upp i luften efter att Anmarie skuvat fast instrument panel etc. Återstår lite justering på flygdatorn. Daniel Johansson och Joy Dahlbom var uppe och tränade i Janus inför kommande inviduella sträckor. Jag flög LS8 samtidigt. Vi tog höjd i säker termikkälla gled ut höjden återgick till källan. Bra träning!!

Vi slet av den gula linan i vinschen under söndagen (trumma nr:2 från hytten). Ungefär 250-300meter ut är den skarvad med nicopress. Så nu får vi bekänna färg vi som gick splitsningskursen. Om ingen gör det tidigare så åker jag ut torsdagkväll och splitsar den. Någon som vill göra mig sällskap?
Vi gjorde 24 starter under helgen fördelat på 14 timmar. Väldigt bra för att vara så tidigt på året. Med tanke på det halvusla vädret så bådar det gott för kommande helger och vardagar.
Nya systemet utan flygledarlista funkar jättebra och alla tar sitt ansvar och sätter sig i stolen om det behövs. Bra ide av Per Westling som visar sig fungera bra även i praktiken med avsaknad av flygledarlistan.
Håkan Crona har en ide på en familjedag d v s med focus på våra piloters barn och även respektive för att sas etablera kontakt mellan barnen och respektive.

Söndagkväll provflög Gert Birath även SF-25, återstår byte av ventilkåpspackning som Gert Birath och Olof Hjerpe gör under måndagen.
Bröderna Westling och Patrik Nimelä avslutade söndagen med löpträning runt fältet "Knistad Marathon" medans jag själv satt i bastun och drack öl...
Bilder: Håkan Crona

Mvh Christer Andersson