lördag 19 april 2008

Airborne SE-UOU, DG505MB

Nu är allt klart för riktig säsongstart under helgen, vinschen checkades ut i onsdags med Tony som nu passerat 14 starter & 3 timmar i luften 2008 samt Fredrik som skolade.

Allt är klart för kontrollstarter under helgen. Efter en sista start med Janus'en (Ulf och Christer) lämnade den oss idag efter 24 års trogen tjänstgöring, vem vet den kanske dyker upp på återbesök under sommaren.
Äntligen, nu är alla papper på DG'n klara och den är kontrollflögs av Henrik Svensson och Torgny W under fredagen. Kommande veckan inleds processen med inflygningar, preliminärt har vi bokat in tisdag & torsdags kvällar kommande veckor ihop med Torgny som håller i det.

SLG-dag blir det på söndag när Assar, Henrik & Torbjörn gästar oss för att delge oss så mycket information & tips som möjligt kring hur man hanterar självstartade segelflygplan generellt samt specifikt vilka moment som extra viktiga att trycka på vid inflygning med avseende på motorhantering och tillhörande moment. Naturligtvis är det fokus på säkerhet när vi introducerar ny teknik och nya rutiner.

Jo, det finns lite bilder i fotoalbument från fredagens aktiviteter
http://picasaweb.google.com/skovdeflygklubb.gallery/080418ProvflygningDG505MB

Nedan en liten videosnutt:
/Ulf